Samsung Galaxy A16 5G Officieel Aangekondigd. Budget-smartphone Krijgt 6 Jaar Lang Updates

Samsung Galaxy A16 5G

Nadat onlangs al beelden en specificaties van de Galaxy A16 opdoken, heeft Samsung de budget-smartphone nu officieel aangekondigd. De Samsung Galaxy A16 krijgt onder andere een groter scherm en ontvangt maar liefst 6 jaar lang software-updates.

De Galaxy A16 5G beschikt over een 6,7-inch OLED-scherm met een 90Hz verversingssnelheid. Aan de onderkant van het scherm vinden we een vrij dikke rand en aan de bovenkant een druppelnotch voor de selfie-camera. Op de afmeting van het scherm na komt dit overeen met zijn voorganger.

Intern vinden we een nog onbekende 2,4GHz octa-core processor. Vermoedelijk gaat het om de Exynos 1330-processor. De Galaxy A16 5G beschikt verder over 4GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte die je kunt uitbreiden met een microSD-kaart, een 5000 mAh accu met ondersteuning voor 25W snelladen en een driedubbele rear-camera met een 50MP hoofdlens, een 5MP groothoeklens en een 2MP macrolens.

De Samsung Galaxy A16 5G draait uit de doos op Android 14 en ontvangt maar liefst zes grote Android-updates en zes jaar lang beveiligingsupdates. Dit is ongebruikelijk lang voor een budget-smartphone. Een exacte adviesprijs hebben we nog niet, maar de Galaxy A15 verscheen op de markt voor net geen 200 euro.

Samsung Galaxy A16 updates

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.