“Samsung Galaxy A16 Krijgt Zes Jaar Updates”

Galaxy A15

Samsung is van plan om het updatebeleid van zijn goedkopere smartphones te verbeteren. Volgens de geruchten krijgt de aankomende Galaxy A16, een budget-smartphone die voor ongeveer 200 euro op de markt verschijnt, namelijk maar liefst zes jaar lang software-updates.

Android-smartphones ontvangen steeds langer software-updates, en dan met name de smartphones van Samsung. Zo kunnen gebruikers van de high-end Galaxy S24 of Galaxy Z Fold 6 rekenen op minimaal zeven jaar software-ondersteuning. Ook goedkopere smartphones van de Zuid-Koreaanse fabrikant krijgen steeds langer updates. Zo krijgt de huidige Galaxy A15 maar liefst vijf jaar lang updates en zou Samsung van plan zijn om de opvolger zelfs zes jaar lang te ondersteunen.

Dit schrijft de website The Tech Outlook. Volgens de bron krijgt de Samsung Galaxy A16 zes jaar lang Android-updates en beveiligingsupdates. Hierdoor kunnen gebruikers langer profiteren van nieuwe Android-functies en zijn de gebruikers langer beschermd tegen hackers. Er is geen enkele fabrikant die zijn budget-smartphones zo lang voorziet van updates.

Wel zal de de hoeveelheid updates die Samsung uitrolt naar de Galaxy A16 waarschijnlijk verschillen met die van de duurdere smartphones. Zo rolt Samsung maandelijks een beveiligingsupdate uit naar de Galaxy S24, maar ontvangt de Galaxy A15 slechts elk kwartaal een update. We verwachten dat dit bij de Galaxy A16 niet anders zal zijn.

We weten nog niet wanneer Samsung de Galaxy A16 zal introduceren, maar we verwachten dat de smartphone voor het einde van dit jaar op de markt verschijnt voor een adviesprijs voor ongeveer 200 euro.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.