Wear OS 5 Met Betere Accuduur Aangekondigd

Google heeft deze week Wear OS 5 aangekondigd. De vernieuwde versie van het besturingssysteem voor smartwatches moet onder andere zorgen voor een verbeterde accuduur tijdens het gebruik van apps. Ook zijn er meer mogelijkheden voor watchfaces toegevoegd.

Eind dit jaar stopt Google met het ondersteunen van watchfaces die zijn gemaakt voor AndroidX. De huidige smartwatches kunnen nog wel updates ontvangen, maar Google wil dat ontwikkelaars overstappen naar Google’s Watch Face Format, waarmee het nu onder andere mogelijk is om weerdata te gebruiken in watchfaces. Ook kunnen ontwikkelaars nu thema’s (aka Flavors) aanmaken, die verschillende kleuren en lay-outs toevoegen.

Wear OS 5 moet daarnaast beter kunnen omgaan met de verschillende schermformaten. Zo kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld extra knoppen of meer tekst tonen als het scherm van de smartwatch groter is dan een x aantal pixels.

Wear OS 5 is gebaseerd op Android 14 en rolt later dit jaar uit. Vermoedelijk rolt de nieuwste versie van het besturingssysteem als eerste uit naar smartwatches van Google en Samsung.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.