Steeds Minder Concentratie Door Obsessie Smartphone

concentratie vermogen smartphone gebruikersVolgens een onderzoek van Microsoft is de concentratie van een mens nog korter dan die van een goudvis. De reden hiervan is de obsessie voor de smartphone.

Dat veel mensen niet meer zonder een smartphone of tablet kunnen is geen nieuws, maar dat we hierdoor gemiddeld een kortere concentreren hebben dan een goudvis is wel opvallend. Dit blijkt althans uit een onderzoek van Microsoft, waaraan 2000 canadezen hebben meegewerkt. De concentratiespanne van canadezen is gedaald van 12 seconden naar 8 seconden. Dit is een seconde korten dan de aandachtspanne van een goudvis.

“Canadezen met een meer digitale levensstijl (diegenen die meer media consumeren, verschillende schermen tegelijkertijd gebruiken of actief zijn op sociale media) hebben moeite om zich te concentreren in een omgeving waar om langdurige aandacht gevraagd wordt.”

Volgens de onderzoekers heeft het gedrag van actieve smartphone en social media-gebruikers veel weg van een verslaving. 44 procent van de smartphone gebruikers tussen de 18 en 24 jaar heeft moeite met concentratie tijdens klusjes en taken. 73 procent van de ondervraagden gebruikt hun smartphone vlak voor het slapen gaan. 77 procent gebruikt de smartphone bij verveling en 79 procent gebruikt de smartphone tijdens het televisie kijken.

bron [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.